logo

Košarkaški savez Crne Gore

Muške reprezentacije

Noć kada nije išlo, Crna Gora izgubila od Litvanije

Naši košarkaši poraženi su od Litvanije 65:56 na kraju pretposljednjeg prozora kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Energije je falilo nakon teškog meča u Češkoj, to se osjetilo posebno u napadu. Odbrana je opet bila na visokom nivou, ali to nije valorizovano u ofanzivi.

Tri minuta nijesmo pogađali u prvoj četvrtini, a Nikola Ivanović je dao trojku za 3:4. Imali smo poslije poena Dina Radončića prednost od 9:8, ali su do kraja prve četvrtine gosti preokrenuli na 19:15.

Gosti su na startu drugog perioda pobjegli na 23:15, kada je Vladimir Mihailović pogodio trojku. Više od 5000 navijača tada je dalo veliku podršku, ali su u tim momentima Litvanci stizali do druge i treće šanse, stvorili su devet razlike, a nakon 20 minuta imali 37:30.

Početak druge četvrtine najavio je da bi mogli da se vratimo. Zoran Nikolić, pa Nemanja Radović za 34:37.

Odgovorili su gosti serijom 5:0, a do kraja perioda prednost je bila konstantno na strani Litvanaca, pa je bilo 44:49 nakon 30 minuta košarke.

Litvanija je posljednji period otvorila serijom 5:0, otišla na 10 razlike i praktično tu riješila meč.

U finišu je zbog povrede ispao Nikola Ivanović, Kendrik Peri nije se oporavio na vrijeme, bio je van kombinacije za tim, pa smo i zbog tih problema bili bez šanse u finišu.

U našem timu po 11 poena Vladimira Mihailovića i Nikole Ivanovića.

Pred posljednji prozor naši imaju dvije šanse za plasman na Mundobasket.

Pobjeda u gostima protiv Bosne i Hercegovine, ili poraz u tom duelu sa manje od 19 razlike i pobjeda protiv Češke u Morači.

U svakom slučaju sve ključeve plasmana na Mundobasket držimo u našim rukama.