logo

Košarkaški savez Crne Gore

Muške reprezentacije

Igor Drobnjak: Plasman na OI bio bi kruna kvalitetnih igara reprezentacije

Prije tačno sedam dana crnogorska košarkaška reprezentacija počela je mini pripreme uoči nastupa u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Naša reprezentacija u dobrom raspoloženju sprovodi sve zamisli stručnog štaba, na čelu sa selektorom Boškom Radovićem, a u ,,Bemax areni” treniraće još sjutra, nakon čega slijedi put za Atinu.

-Već sedam dana sprovodimo pripreme. Polako privodimo kraju ovaj prvi mini-ciklus priprema za kvalifikacije za Olimpijske igre. Svakog dana je sve bolje i bolje – kazao je Igor Drobnjak, plejmejker naše reprezentacije.

Crnogorski košarkaši u ponedjeljak rano ujutro otputovaće za Atinu, gdje ih u u utorak i srijedu očekuje nastup na Akropolis kupu, u okviru kojeg će imati dva meča i to protiv domaćina – selekcije Grčke, a dan kasnije rival će biti Bahami. Utakmice na Akropolis kupu biće jedine provjere pred turnir u Rigi.

-Za dva dana putujemo u Grčku. Tamo ćemo imati dvije provjere - protiv Grčke i Bahama. Znamo da su obje selekcije kvalitetne, tako da će to biti dobri protivnici, a samim tim to će nam biti dobre provjere prije kvalifikacija u Rigi – naglasio je prvotimac SC Derbija.

Prvi put u istoriji naši košarkaši imaju priliku da budu učesnici Olimpijskih igara -Crna Gora će od 2. do 7. jula u Rigi igrati odlučujuće mečeve. Ipak, naša selekcija biće prilično podmlađena, tako da je čeka težak zadatak.

-Mislim da sus vi upoznati da je ekipa podmlađena. Smatram da to treba da bude motiv više i za borbu, želju i volju. Plasman na Olimpijske igre bio bi velika kruna kvalitetnih igara reprezentacije. Ali, idemo utakmicu po utakmicu, pa ćemo vidjeti za šta smo spremni – dodao je Drobnjak.

Izabranici Boška Radovića u grupi su sa Brazilom i Kamerunom, dok su u drugoj grupi domaćin Letonija, Gruzija i Filipini. Po dvije selekcije iz grupe odlaze u polufinale, a pobjednik turnira ide u Pariz na Igre.

-Upoznajemo se polako sa Kamerunom i Brazilom. To su dvije kvalitetne reprezentacije. Ali, prvo idemo u Grčku na pripremni turnir, koji će nam mnogo pomoći da vidimo šta dalje – istakao je na kraju Igor Drobnjak.