logo

Košarkaški savez Crne Gore

Muške reprezentacije

Hadžibegović: Imamo čemu da se nadamo

Košarkaši Crne Gore odradili su danas u ,,Bemax areni” posljednji trening tokom mini ciklusa priprema, a ujutro rano otputovaće preko Istanbula za Atinu, gdje će u utorak i srijedu učestvovati na Akropolis kupu. Izabranici Boška Radovića, nakon devet dana priprema, sa nestrpljenjem očekuju jedina dva prijateljska meča uoči nastupa u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

-Okupili smo se poslije dugih sezona i to zna da bude malo iscrpljujuće. Ali, za reprezentaciju je uvijek drugačije jer imamo motiv više, a pogotovo ove godine kada imamo šansu da se kvalifikujemo za Olimpijske igre što je san svakog sportiste – rekao je Emir Hadžibegović.

Crnogorski reprezentativac iz redova SC Derbija smatra da će naša reprezentacija imati dvije jake provjere u Atini, gdje će rivali biti Grčka i Bahami, selekcije koje takođe igraju kvalifikacije za Olimpijske igre. 

-Slijede dvije pripremne utakmice protiv kvalitetnih ekipa. Ako to odradimo kako valja, bez izgovora sa velikim motivom, dosta toga može da nam donese u korist – dodao je Hadžibegović.

Domaćin kvalifikacionog turnira od 2. do 7.jula je Riga, a “crveni” su u grupi sa Brazilom i Kamerunom.

-Biće jako teško, jer od šest ekipa samo jedna ide u Pariz, a svi imaju kvalitet. Međutim, ne sumnjamo u naše sposobnosti, potrebno je da se dobro pripremimo i nadamo se najboljem – jasan je Hadžibegović.

Na pitanje šta je recept za uspjeh u predstojećem ciklusu, u kojem Crna Gora juri prvi nastup na Igrama, član SC Derbija imao je spreman odgovor.

-Uz dobar rad i disciplinu mislim da imamo šansu da pobijedimo dvije utakmice i izađemo iz grupe kao pobjednici – zaključio je Hadžibegović.