logo

Košarkaški savez Crne Gore

Ženske reprezentacije

Crnogorske košarkašice počele pripreme za vrlo važan duel u Danskoj

Naše košarkašice odradile su prvi trening u pripremama za gostovanje Danskoj u kvalifikacijama za Eurobasket.

Vrlo važan meč je pred izabranicama Jelene Škerović, moguće i presudan za plasman na kontinentalno takmičenje.

Dobar rezultat u Kopenhagenu doveo bi nas na korak do šampionata uoči posljednja dva meča u februaru.

"Mnogo problem što se tiče sastava imali smo u prethodnom periodu, pa smo u podmlađenom rosteru. U suštini to će biti ekipa kada napravimo kompletnu smjenu generacije. Milica Jovanović je van stroja dva mjeseca, Amerikanka Gatling zbog porodičnih problema ne može da nam se pridruži. Plus je što se Jelena Dubljević vraća i što će biti tu da nam pomogne. Važan meč nas čeka u Danskoj i biće vrlo bitno da kontrolišemo rezultat tog duela. Dankinje igraju veoma nezgodnu košarku za nas i moramo mnogo da se potrudimo," ističe selektorka Škerović.

Naše djevojke okupljaju se nakon dugačke pauze, jer su posljednji meč igrale u novembru prošle godine.

"Jako je dugo od posljednjeg okupljanja, ali svi smo željno čekali da zaigramo za reprezentaciju, radujemo se ovome", poručila je Bojana Kovačević i dodala:

"Nećemo biti u kompletnom sastavu, ali to je šansa i za druge košarkašice da se istaknu i pokažu. Ako budemo igrale kao tim možemo pobijediti, sigurno ćemo dati sve, a rezultat vjerujem da će onda doći."

Danska je vrlo neugodan protivnik koji tempom lomi rivale. Za to imamo tek nekoliko treninga da se spremimo.

"To je ekipa koja igra brzu košarku, što je neki stil koji nama ne odgovara međutim imamo plan i ako ga se budemo pridržavale imamo šansu za dobar rezultat. Moramo da znamo igrače koji šutiraju za tri poena i da zaustavimo njihove glavne košarkašice. Uz to pokušaćemo u napadu da iskoristimo naše jače strane, onda vjerujem u kontrolu rezultata," smatra selektorka.

Optimistična pred vrlo važan duel je i Božica Mujović.

"Pobjeda bi nam bila važna jer praktično vodi na Eurobasket. O Danskoj ne znamo puno, sem tog meča u kvalifikacija koji su igrali protiv Austrije. Imali smo pehova zbog povreda, ali to ne bi trebalo da nam bude opravdanje," kaže Božica koja vidi i način kako da pariramo rivalu:

"Mislim da imamo snage. U trenutnom sastavu možda će i nama odgovarati da se igra brže, sa dosta kontranapada. Zato vjerujem da ćemo se pripremiti za taj meč, iako je premalo vremena za pripremu."

Na spisku za ovu akciju su: Jelena Dubljević, Božica Mujović, Jovana Pašić, Jelena Vučetić, Sofija Živaljević, Dragana Živković, Ksenija Šćepanović, Bojana Kovačević, Marija Leković, Milena Jakšić, Zorana Radonjić, Maja Bigović i Lana Vukčević.

Duel u Danskoj igra se u četvrtak od 18:30.