logo

Košarkaški savez Crne Gore

Ženske reprezentacije

Crnogorske juniorke doživjele dva poraza od Hrvatske

Ženska juniorska reprezentacija, nakon nedjelju dana priprema, odigrala je dva kontrolna meča u Crikvenicama protiv U17 selekcije Hrvatske i upisala dva poraza. Za razliku od naših juniorki, za koje su ovo bili prvi testovi, selekcija Hrvatske do 17 godina sprovodi kraju pripreme za nastup na Svjetskom prvenstvu.

U prvom meču Crna Gora doživjela je poraz 65:34, gdje je domaća selekcija serijom 13:0 na kraju stigla do ubjedljivog trijumfa, uz čak 32 izvedena bacanja.Dragišić je postigla 9, uz 6 skokova, Andrić je imala 8 poena i 6 skokova, a u strijelce su se upisale još Rondović 4 (imala 5 uhvaćenih lopti), Vrcan 3, uz po 2 asistencije i skoka, Sekulović 2 poena i 4 skoka, Bajčeta 2 poena i 7 skokova, a isti košgeterski učinak imale su Vujović i Mijušković. U domaćoj selekciji dominirale su Lena Bilić sa 16 i Olivia Vukoša sa 15, uz 13 skokova.

U drugom meču Hrvatska je, takođe, došla do pobjede, ali znatno teže 48:44. Dvocifrene su bile Vrcan i Andrić sa po 10, a u strijelce su se upisale još: Vujović 9, Dragišić 6, Radulović 3, Rondović, Rakočević i Sekulović po 2.