logo

Košarkaški savez Crne Gore

Lige mladih

Košarkašice Budućnost Bemaxa šampionke Crne Gore u uzrastu kadetkinja

Ženski košarkaški klub Budućnost Bemax prvak je Crne Gore u uzrastu kadetkinja. 

Podgoričanke su finalnom meču savladale Sea Stars 64:60, čime su četvtru godinu uzastopno proslavile titulu šampiona. ,,Plave“ su imale i prednost +18 (49:31), ali su se Tivćanke borile i učinile finiš zanimljivim, ali nijesu mogle ugroziti trijumf domaćina. Šampionke je predvodila Jelena Bulajić sa 19, uz 8 skokova, a blistala je Valerija Nagornaja sa 15, uz 5 skokova, dok je Janja Dragišić dodala 14, uz 5 asistencija i 4 skoka. Milena Vujović ubacila je 12, imala 5 uhvaćenih lopti, a u strijelce se upisala još Marija Sekulović – 4, ali je imala 9 skokova. 

Na drugoj strani, Katarina Radulović bila je najefikasnija kod Tivćanki sa 20 poena, uz 6 skokova, Maša Praščević ubacila je 17, dok je dvocifrena bila još Mila Kovačević sa 12, a u strijelce su se upisale još: Anđela Rakočević 4 (uz 10 skokova) i Mila Bajo 3. 

Treće mjesto osvojila je ekipa Trebjese, koja je u "malom finalu" savladala Primorje 55:31. 

Kod Nikšićanki, još jednom dabl dabl učinak imala je Anđela Rondović (17 poena, 11 skokova), uz 5 asistencija i 4 ukradene lopte, dok je Anastasija Kasalica pored 11 poena, imala i 8 skokova, uz 4 ukradene lopte, dok je Nađa Dubljević uz 8 poena imala 6 skokova, a u strijelce su se upisale još: Bijelović 6, Janković 4, Miljanić 3, Jovović, Pinter i Doknić po 2.

U timu iz Herceg Novog Ljube Andrić imala je 13 poena i 17 skokova, Brković je dodala 8, Šćekić i Adžić po 3, Mandić i Antunović po 2.

Medalje su uručile Mirjana Sekulić, komesarka takmičenja i Željka Ratković, član Upravnog odbora Košarkaškog saveza, dok je pobjednički pehar kapitenki Budućnost Bemaxa Janji Dragišić, uručila Mirjana Sekulić.

Inače, u okviru polufinala Budućnost Bemax savladala je Primorje 79:56. "Vučice" su do trijumfa vodile Jelena Bulajić sa 22 i Janja Dragišić, koja je dodala poen manje. Dvocifrena je bila još Milena Vujović (12), uz 5 asistencija. Kod Novljanki dominirala je Ljube Andrić sa 28 poena i 15 skokova.

Mnogo neizvjesnije bilo je u drugom polufinalu, gdje je Sea Stars savladao Trebjesu 59:51. Kod Tivćanki se istakla Valentina Vrcan sa 15 poena, 5 skokova i 4 asistencije, dok je Mila Bajo ubacila 14, uz 5 uhvaćenih lopti. U redovima Nikšićanki Anastasija Kasalica bila je najefikasnija sa 17 (tri trojke), uz 10 skokova, dok je Anđela Rondović takođe imala dabl dabl učinak - 14 poena, 13 skokova.