Pobjeda protiv favorita za samopouzdanje
Napisao Velisa    četvrtak, 22 februar 2018 21:34    PDF Štampa El. pošta

zvezdan_kscgSelektor naše košarkaške reprezentacije Zvezdan Mitrović zadovoljan je odnosom momaka tokom trodnevnih priprema u Podgorici i nada se da će maksimalnim zalaganjem naš tim uspjeti da parira šampionu Evrope.

Mitrović se nada da je iznenađenje moguće protiv Prepeliča, Blažiča, Vidmara i družine.

“Dolazi prvak Evrope, sa sedam igrača koji imaju zlatnu medalju. Probaćemo da odigramo maksimalno. Energija i agresivnost, odnos prema igri biće odlučujući faktor, mnogo više nego taktika jer se ona ne može pripremiti za tri dana. Dobra emocija i energija, uz podršku publike, uticaće na bolju igru”, rekao je Mitrović, a osvrnuo se i na pripreme.

“Momci koju su došli – najbolji su koje imamo. Očekujem od njih da daju maksimum, kao što su radili na treninzima ovih dana. Samo takav pristup može nas dovesti do povoljnog rezultata. Potrebna nam je kvalitetna i agresivna odbrana, da zatvorimo reket, i spriječimo njihov šut za tri poena. Međutim, energija i agresivnost, odnos prema igri biće odlučujući faktor, mnogo više nego taktika jer se ona ne može pripremiti za tri dana”

Naši, baš kao i Slovenci, imaju polovičan učinak. Pobjeda u sjutrašnjem meču znači praktično i prolaz dalje, ali i prenos dva boda. To je krucijalno za nastavak kvalifikacija.

“Prenose se bodovi, koji bi nam dali konkuretnost u sljedećem krugu. Poraz - oduzima to, iako nas ne udaljava od nastavka kvalifikacija. Pobjeda bi, međutim, bila psihološki jako važna za sve momke koji su u timu, da dobiju potvrdu da mogu da igraju sa svim reprezentacijama, koje su u kvalifikacijama za Mundobasket”, kazao je selektor.

On je pričao i o rivalu, koji je bez Dončića i Rendolfa. Goran Dragič se povukao iz selekcije, Zoran je povrijeđen.

“Najveća prednost Slovenije je igrački kadar, imaju sedam ili osam igrača koji su prošli ciklus. To je ekipa koja je uigrana i ima razrađen sistem igre u napadu i odbranu. I oni su oslabljeni, ali poznato je da je u finalu, u odsusnim trenucima odgovornost preuzeo Klemen Prepelič, koji je sada lider. Uigranost je njihova prednost” - zaključio je Mitrović koji je pozvao i publiku da dođe u što većem broju.

Punim tribinama nada se i kapiten Suad Šehović.

“Ovo je jedna od ključnih utakmica, igramo na domaćem terenu - tako da se nadam da će Morača biti puna", kazao je Šehović i dodao o rivalu:

“Slovenija igra agresivno u oba smjera. Igrači su atletski i fizički veoma jaki, a istovremeno su i odlični šuteri. Moramo da ih usporimo, to je rješenje”.

Crna Gora i Slovenija sastaju se u petak od 20 sati, a prodaja karata na dan meča počinje u 10 sati na šalterima Sportskog centra Morača i trajaće do početka susreta.

 

FIBA Live scores