Jaka odbrana i puna Morača ruše Slovence
Napisao Velisa    utorak, 20 februar 2018 17:53    PDF Štampa El. pošta

mihailovic_cgCrnogorski košarkaši vjeruju da jaka odbrana i igra na mali broj poena može biti odlučujuća u meču sa Slovenijom, trećem u kvalifikacijama za Eurobasket.

Naši momci nastavili su mini pripreme u dvorani Verde kompleksa, a imaju recept za trijumf protiv Slovenaca.

"Trudićemo se da ih usporimo, da odigramo čvršće, da probamo da spustimo broj poena i da vidimo što će nam to donijeti.", kaže Vlado Mihailović koji se vraća iz povrede. Baš su povrede učinile da izgubimo za ovaj prozor veliki broj košarkaša, ali se naši ne žale.

"Igramo protiv ekipe koja takođe nastupa bez najboljih igrača. Sigurno da su i bez njih jako kvalitetna ekipa, u dobrom su ritmu poslije osvajanja Evropskog prvenstva. Očekuje nas težak meč pred domaćim navijačima, ali sam siguran da ćemo svi dati maksimum kako bi stigli do pobjede koja je važna zbog prenosa bodova", smatra Ivan Maraš i dodaje:

"Moraćemo da stisnemo zube, ja sam tu najstariji i pokušaću da pokažem da jednostavno moramo da stisnemo zube i pokažemo da smo zaslužili ovaj poziv."

Težak izazov protiv Slvoenaca očekuje i Vlado Mihailović. On međutim vjeruje da možemo do trijumfa.

"Zbog tog specifičnog sistema svakom fale nosioci, ali je Slovenija aktuelni evropski šampion tako da nas sigurno očekuje jedna teška utakmica. Okupili smo se da se za kratak period što bolje spremimo i da odigramo najbolje što možemo. Vjerujem da će prevagu donijeti dobra atmosfera u ekipi i velika borba. Pored toga nadamo se i da će publika dati nam dodatan vjetar u leđa. To bi nam mnogo značilo." - zaključio je naš bek.

Crnogorci će još sjutra trenirati u Verdeu, dan pred meč osjetiće i koševe u Morači, gdje će se igrati susret u petak od 20 sati.

Karte se prodaju od sjutra na šalteru Sportskog centra Morača. U srijedu i četvrtak od 10 do 18 sati i na dan meča od 10 sati do početka meča.

 

FIBA Live scores