Spisak košarkaša za duele sa Slovenijom i Španijom
Napisao Velisa    srijeda, 24 januar 2018 11:47    PDF Štampa El. pošta

zvezdan_mitrovic_za_kscg

Zvezdan Mitrović, selektor seniorske reprezentacije Crne Gore, pozvao je 16 igrača za susrete protiv Slovenije i Španije u drugom kvalifikacionom prozoru za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Prvi put poziv je dobio Goran Gajović, član rumunskog kluba Oradea, kao i zlatni kadet Jovan Kljajić. Povratnik u nacionalni tim je Derik Nidam, košarkaš barskog Mornara.

 "Sličan je spisak kao i za prvi kvalifikacioni prozor, ali su nas povrede malo uslovile, uz naravno to što ne možemo računati na košarkaše koji igraju Evroligu. Na taj način smo bili ograničeni. Pozvali smo Nidama, koji igra odlično i možda je najzaslužniji za sjajne partije Mornara ove sezone. Za poziciju tri smo pozvali Gorana Gajovića, koji pokazuje odlične igre u Rumuniji i već je odradio akcije sa B reprezentacijom. Popović i Mihailović su povrijeđeni, dobra vijest je što se Ilić oporavio." - kazao je selektor Mitrović.

 Naši košarkaši će se okupiti 19. februara u Podgorici, četiri dana kasnije je susret sa Slovenijom u trećem kolu kvalifikacija za Svjetski šampionat. Oba tima imaju polovičan učinak nakon prvog kvalifikacionog prozora. Naši košarkaši će u februaru gostovati lideru grupe, Španiji u Saragosi.

 "I dalje je neizvjesno do samog početka ko će igrati u kakvom sastavu. Slovenija je ozbiljna selekcija, dolazi sa dosta igrača koji su osvojili šampionat Evrope, ali želja nam je da ih napadnemo maksimalno na domaćem terenu, da se pripremimo što je bolje moguće u tih nekoliko dana. Poslije toga ćemo tražiti šansu i u Španiji." - zaključio je selektor.

SPISAK

1. NIKOLA IVANOVIĆ - BUDUĆNOST VOLI
2. DEREK NEEDHAM - MORNAR
3. PETAR POPOVIĆ - BUDUĆNOST VOLI
4. NEMANJA VRANJEŠ - MORNAR
5. SUAD ŠEHOVIĆ - BUDUĆNOST VOLI
6. GORAN GAJOVIĆ - ORADEA - RUMUNIJA
7. ALEKSA ILIĆ - BUDUĆNOST VOLI
8. NEMANJA ĐURIŠIĆ - BONN - NJEMACKA
9. NEMANJA RADOVIĆ - OBRADOIRO - SPANIJA
10. BLAGOTA SEKULIĆ - FUENLABRADA – SPANIJA
11. ZORAN NIKOLIĆ - BUDUĆNOST VOLI
12. FILIP BAROVIĆ - BUDUĆNOST VOLI
13. SEAD ŠEHOVIĆ - BUDUĆNOST VOLI
14. JOVAN KLJAJIĆ - GRAN CANARIA
15. NIKOLA PAVLIĆEVIĆ - SUTJESKA
16. VLADIMIR MIHAILOVIĆ - OOSTENDE - BELGIJA


 

FIBA Live scores