Barović i Mujović najbolji u Crnoj Gori, Dubljevići u inostranstvu
Napisao Velisa    ponedjeljak, 25 decembar 2017 21:36    PDF Štampa El. pošta

slika_1000_x_700

Košarkaški savez Crne Gore nagradio je najbolje košarkaše i košarkašice, kao i najboljeg trenera u 2017.

 

Na svečanosti u hotelu Hilton uručena su priznanja, a za najboljeg seniora proglašen je centar Budućnost Volija Filip Barović. Nikšićanin je prošlu sezonu bio u Telekom Bonu, a ove je igrao odlično u plavo-bijelom timu. Bio je član naše reprezentacije na Eurobasketu, ali i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

slika_2_1000_x_700

„Ovo je za mene prijatno iznenađenje. Obično igrači koji imaju ulogu u timu kao ja ne dobijaju ova priznanja. Hvala svima - klubu koji me je predložio, svima koji su glasali za mene, Savezu i naravno saigračima iz Budućnosti i reprezentacije. Mislim da su sa ovom nagradom povezana odlična izdanja Budućnosti”, rekao je Barović na ceremoniji.

 
Najbolja seniorka u Crnoj Gori je Božica Mujović. Djevojka koja igra na poziciji plejmejkera osvojila je duplu krunu sa ekipom Budućnost Bemaxa, a izborila se i za F4 WABA lige. Standardna je članica reprezentacije.

slika_7_1000_x_700

"Hvala saigračicama, ova titula bez njih ne bi bila moguća. Čast mi je što sam najbolja seniorka i to mi daje podstrek da u narednom periodu radim još više. Nadam se da će u narednoj godini Budućnost stići na F4 WABA lige i da ćemo nastaviti da dobijamo mečeve u reprezentaciji." - kazala je Božica.

 
Najbolji u inostrastvu su Dubljevići Bojan i Jelena. Bojan je predvodio Valensiju do titule prvaka Španije kao najbolji igrač finalne serije i jedan od najboljih centara lige.


Jelena igra standardno vrhunski, vuče svoj tim u Evroligi, ali i reprezentaciju u kvalifikacijama za Eurobasket.

Slika_9_1000_x_700

Nagrade za najbolje mlade košarkaše pripale su Miliću Starovlahu iz Budućnosti i Dragani Živković, 16-togodišnjoj seniorskoj reprezentativki koja igra za Lovćen.

"Iznenađen sam nagradom, ovo je za mene veliko priznanje, ali i motiv da nastavim da radim još više. Budućnost očekuje važan meč protiv Lietkabelisa, ako dobijemo prolazimo i to bi bio velki uspjeh. Zadovoljan sam minutažom u timu i nadam se da ću još više napredovati", kazao je Milić na dodjeli nagrada.

slika_10_1000_x_700

„Počastvovana sam. Plan mi je da u narednom periodu još više radim i napredujem”, istakla je Živkovićeva.

Najbolji trener je Mladen Ostojić. Selektoru kadetske selekcije nagradu koja nosi ime "Goran Poli Bojanić" uručila je Aleksandra Bojanić.

slika_8_1000_x_700

"Presrećan sam, u košarci sam 40 godina i prvi put mi se ovako nešto dešava. Nijesmo se ni nadali tom rezultatu, ali ja sam prezadovoljan i zahvalan našim kadetima koji su to zaslužili svojim radom, borbenošću i zalaganjem." - kazao je Ostojić.

slika_5_1000_x_700
Predsjednik KSCG-a Milo Đukanović ocijenio je ovu godinu najuspješnijom od obnove nezavisnosti. Istakao je učinak kadeta, ali i napredak u radu sa mlađim kategorijama.

„I dalje ćemo biti jedna od rijetkih zemalja koja ima sve selekcije u A diviziji, a rezultatom kadeta smo premašili očekivanja i dali novi podstrek razvoju košarke. Nakon izgradnje infrastrukture, problem je bio stručni rad sa mladima, ali smo se organizovali i više nema ranih odlazaka iz zemlje. Veliku zahvalnost dugujemo Bogdanu Tanjeviću, koji je dao najveći doprinos u jačanju stručnog kadra, a u jednom trenutku je preuzeo i A reprezentaciju i zaslužan je za istorijski rezultat, vjerujem da su svi zadovoljni jer su seniori otišli dalje nego ikad. Ostvarili smo što smo najavili, ušli smo u aranžman sa Glavnim gradom i krenuli u izgradnju jedne moderne sportske dvorane koja se stvara u okviru SC "Morača" i u kojoj ćemo dobiti dovoljan fond sati za sve aktivnosti svih reprezentativnih selekcija i na taj način stvoriti osnovu za neke nove još kvalitetnije poteze. Tako će nam obezbijediti da blagovremenom selekcijom najmlađih njihovim okupljanjima i kontinuiranim radom stvorimo preduslove za unaprjeđenje rezultata i stvaranje novih uspjeha.", kazao je predsjednik saveza Milo Đukanović na ceremoniju u Hiltonu.

slika_4_1000_x_700

 

FIBA Live scores