KSCG se oprostio od Nebojše Miloševića
Napisao Velisa    ponedjeljak, 25 decembar 2017 21:22    PDF Štampa El. pošta

Slika_1000_x_700

Košarkaški savez Crne Gore se na komemorativnoj sjednici u hotelu Podgorica oprostio od Nebojše Miloševića.

Bivši košarkaš i dugogodišnji košarkaški radnik ponovo je okupio na jedno mjesto veliki broj zaljubljenika u kraljicu igara. Iako je smrt stigla nakon bolesti, bila je veliki šok za sve - kazao je Želimir Cerović član predsjedništva KSCG-a.

Cerović je podsjetio da je Milošević živio košarku i da je taj sport postao dio njegove porodice.

"Neke dječake je osvajanje titule svjetskog prvaka selekcije Jugoslavije 1970. zauvijek zarobilo u košarci, tako i Nebojšu. On je kao Gimnazijalac igrao u II ligi SFRJ, a moglo bi se reći da je generacijski košarka postala jedan od trajnih vrijednosti porodice Milošević. 25 godina trajala je Nebojšina impresivna karijera, nije mnogo pričao o njoj, ali je bio i najbolji igrač grčkog šampionata! Nebojša je kao igrač i funkcioner stasao vani, ali je sve najbolje otuda donio i ugradio u crnogorsku košarku." - kazao je Cerović.

slika_2_1000_x_666

"U ovim prilikama nešto možemo i da zaboravimo, ali sam siguran da je dubok njegov trag u crnogorskoj košarci. Ispričaću jednu priču, a porodica Milošević svjedok tome. Mi smo početkom devedesitih pripremali Ol star i druga ili treća manifestacija bila je organizovana u Bijelom Polju, a mi smo dva dana, takmičari i svi košarkaški radnici i ne samo iz Crne Gore, bili gosti u domaćinskoj i sportskoj kući Miloševića." ispričao je Cerović na oproštaju od kolege, sa kim je, kako reče, trebalo da se druži ovih dana na tradicionalnoj sjednici i svečanosti.

Nebojša Milošević je u 25 godina dugačkoj karijeri igrao je u Sarajevu (Alhos), Višegradu (Varda), Nikšiću (Sutjeska), Atini (Esteros), Baru (Mornar), Bijelom Polju (Jugotes i Jedinstvo).

Po završetku karijere bio je delegat na mečevima pod organizacijom KSCG-a, ABA lige i FIBA. Takođe u dva mandata biran je u Predsjedništvo KSCG-a, a bio je u rukovodstvu Mornara i Jedinstva.

 

FIBA Live scores