Košarkaši priželjkuju pobjedu u Bjelorusiji
Napisao Velisa    subota, 25 novembar 2017 19:31    PDF Štampa El. pošta

ivanovic_spanija_j

Crnogorski košarkaši drugi meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. igraće u Minsku protiv reprezentacije Bjelorusije.

 
Obije selekcije poražene su u prvom kolu takmičenja, naši su izgubili od Španije, a Bjelorusi od Slovenije. Izabranici Zvezdana Mitrovića protiv Španije su imali uspona i padova, a Nikola Ivanović smatra da se može do pozitivnog rezultata u Minsku.


"Protiv Španije nije bio rezultat dobar ni onakav, kakav smo možda i očekivali, ali je bilo dobrih trenutaka, prije svega mislim energetski. U suštini to je ono na čemu bi trebalo da bude i bazirana naša igra u sjutrašnjoj utakmici jer uz ovako kratko vrijeme za pripremu ne može tu biti ne znam kakve lepršave igre. Međutim uz pravi fokus možemo izvući pozitivan rezultat na teškom gostovanju." - kaže Ivanović.


Džavonte Grin je debitovao u dresu našeg tima u nekom zvaničnom meču baš protiv Španaca. Imao je nekoliko odličnih akcija, ali nije zadovoljan do kraja debitatnskim nastupom.


"Igrao sam sa puno energije, cijeli život na taj način pokušavam da dam maksimum. Ne mislim da sam igrao posebno dobro protiv Španije i mogu da budem bolji." - smatra Grin koji šansu za popravni vidi u Minsku.


"Igrali smo u petak prvi put zajedno i to protiv izuzetno jakog protivnika kao što je Španija. Protiv Bjelorusije imamo više šansi da pobijedimo, imali smo više vremena da se upoznamo. Mislim da ćemo biti bolji tim protiv Bjelorusa!" - zaključuje Grin.


Protiv Bjelorusa ćemo biti jači za Milka Bjelicu, a rival igra u istom sastavu koji je nastupao u meču sa Slovencima. Uigrani su jer ih je dosta na okupu baš u timu iz Minska koji igra VTB ligu.


"Imaju dosta igrača koji igraju VTB ligu i koji se dobro poznaju. Tako da je uigranost njihova prednost, ali mislim da imamo kvalitetniji sastav i da ćemo na taj način uspjeti da pobijedimo sjutra." - rekao je Ivanović.


Meč u Minsku igra se u nedjelju, a počeće u 17:30h po vremenu u Crnoj Gori, što je 19:30 po lokalnom vremenu u Bjelorusiji.

 

 

FIBA Live scores