Španija opasna i favorit bez obzira na sastav
Napisao Velisa    ponedjeljak, 20 novembar 2017 14:12    PDF Štampa El. pošta

KSCG_Press_A_selekcije_20112017_Dobrilo_Malidzan_17_1000_x_617

Španija je izuzetno kvalitetan tim bez obzira na to što je potpuno promijenjen u odnosu na ekipu koja je nastupala na Eurobasketu - smatra reprezentativac Blagota Sekulić.

 35-togodišnji centar već sedam godina igra u Španiji tako da odlično poznaje reprezentativce "Furije" i na taj način sigurno će moći da pomogne u pripremi prvog meča u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

 
"Španija dolazi bez igrača koji igraju u Evroligi, u izmijenjenom sastavu nego što su bili na ljetos na EP. I bez pomenutih igrača, napravili su dobar sastav spoj veoma iskusnih igrača i nekih mladih igrača pred kojima je velika karijera, ali koji su već u ovom trenutku veoma kvalitetni. Tako da svakako nas očekuje teška utakmica. Mislim da nijesmo favoriti, ali imamo šanse, da uz pametnu igru, veliku borbenost i nadam se punu "Moraču", napravimo iznenađenje", rekao je Sekulić.

 
On ima problema zbog povrede stopala, ali se nada da će biti potpuno spreman da pomogne reprezentaciji u punom kapacitetu u meču sa Špancima.

 
Kvalitetnu igru Španije bez obzira na sastav očekuje i selektor Zvezdan Mitrović. On vjeruje da je rival favorit, ali da mi možemo do pobjede.

 

"Igrači će dobiti karakteristike protivničkih igrača i nadam se pomoći Blagote Sekulića i Nemanje Radovića u pripremi za taj duel. Gledaju se sistemi odbrane i napada, pravi se taktički dio, ali za nas je to sve nepoznanica i biće važna informacija o njihovom individualnom kvalitetu. Biće specifično adaptirati se, ali ćemo probati da u tih osam treninga do utakmice postavimo osnovne elemente u fazi napada i odbrane" - rekao je selektor Mitrović.


KSCG_Press_A_selekcije_20112017_Dobrilo_Malidzan_20_1000_x_1288

Na pitanje šta se očekuje od kvalifikacija i da li možemo se plasirati na Svjetsko prvenstvo, selektor kaže da je u ovoj situaciji kada se ne zna u kom će sastavu ekipe igrati u nastavku, nezahvalno bilo što prognozirati.

 
"Što se tiče takmičenja i novog sistema koji je nešto novo za sve nas, tu mislim na sistem prozora kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, malo je u sjenci sukoba Eurolige - FIBA - igrača. Na spisku je 13 igrača, odnosno njih 24 je na širem za svaki slučaj ako u pripremnom periodu bude nekih nepredviđenih dešavanja, povreda, bolesti, da možemo dopuniti spisak sa nekim od njih", - rekao je Mitrović.

 
Susret Crne Gore i Španije je u petak u 20 sati u dvorani Morača.  


Selektor je odabrao 13 igrača za ovaj susret:

Plejmejkeri: Nikola Ivanović (Budućnost VOLI), Petar Popović (Budućnost VOLI), Nikola Pavlićević (MZT Skoplje);

Bekovi: Nemanja Vranješ (Mornar), Vladimir Mihailović (Telent BC Oostende - Belgija), Suad Šehović (Budućnost VOLI), Javonte Green (Alma Trieste - Italija);

Centri: Nemanja Radović (Obradairo - Španija), Marko Simonović (Mens Sana - Italija), Nemanja Đurišić (Telekom Bonn - Njemačka), Blagota Sekulić (Fuenlabrada - Španija), Filip Barović (Budućnost VOLI), Zoran Nikolić (Budućnost VOLI).

 

FIBA Live scores