Održani Direktorijumi klubova Erste lige i I B MCKL
Napisao Administrator    četvrtak, 12 oktobar 2017 13:29    PDF Štampa El. pošta

20171012_120724

Održani Direktorijumi klubova Erste lige i I B MCKL

Direktorijum klubova Erste crnogorske lige održan je u prostorijama Košarkaškog saveza Crne Gore. Sastanku su prisustvovali predstavnici svih 11 klubova koji će se takmičiti u sezoni 2017/2018, kao i generalni sekretar KSCG Petar Popović, direktor lige Danilo Mitrović i komesar lige Miomir M. Mugoša. Obavljen je žrijeb parova za novu sezonu koja počinje 28/29. oktobra, a predstavnici klubova upoznali su se sa kalendarom takmičenja i Propozicijama takmičenja. 

 

Žrijebom je određeno da će se u prvom kolu, koje je na programu 28/29. oktobra, sastati:

Teodo - Jedinstvo 1950

Studentski centar - Primorje 1945

Ulcinj - Ibar

Sutjeska - Lovćen 1947

Danilovgrad - slobodan 

 

Generalni sekretar KSCG Petar Popović upoznao je predstavnike klubova sa Propozicijama takmičenja u Erste ligi.

U regularnom dijelu takmičenja, koje će se igrati po dvokružnom bod sistemu, nastupaće devet klubova. Po završetku ligaškog dijela takmičenja, četiri prvoplasirane ekipe izboriće plasman u Super ligu u kojoj će se priključiti Budućnost Voli i Mornar. Nakon odigranih svih deset kola u Super ligi, četiri najboljeplasirane ekipe boriće se za titulu Prvaka Crne Gore kroz Plej-of. Polufinale će se igrati na dvije, dok će se finale igrati na tri dobijene utakmice. Prvak Crne Gore stiče pravo igranja u Prvoj ABA ligi, a eventualno drugo mjesto u ABA ligi izboriće najboljeplasirana ekipa iz Super lige. Preostalih pet ekipa iz ligaškog dijela, takmičenje nastavljaju u Play Out ligi koja će se igrati uporedo sa Super ligom. Prvak Prve B lige ulazi direktno u Prvu A ligu za sezonu 2018/19, a najslabijeplasirana ekipa iz Prve A lige igraće dvije baraž utakmice sa drugoplasiranom ekipom iz I B MCKL za popunu Erste lige za sezonu 2018/19.

20171012_130842Nakon Direktorijuma klubova Erste lige, održan je i Direktorijum klubova I B MCKL. U prisustvu predstavnika svih klubova, koji su tom prilikom upoznati sa kalendarom i Propozicijama takmičenja, obavljen je žrijeb parova za novu sezonu koja počinje 28/29. oktobra. U prvom kolu će se sastati sljedeći parovi:

MNE Team - Rudar

Zeta - Mogren Basket

Podgorica - Stršljen

Prvoj B ligi će se igrati po trokružnom bod sistemu. Pobjednik Prve B lige izboriće direktan plasman u Erste ligu za sezonu 2018/19. Drugoplasirana ekipa iz Prve B lige igraće dvije baraž utakmice sa najslabijeplasiranom ekipom iz Erste lige za popunu Erste lige za sezonu 2018/19.

RASPORED ERSTE LIGE

RASPORED I B MCKL

 

.

 

FIBA Live scores