Saopštenje sa sjednice Predsjedništva KSCG
Napisao Administrator    petak, 06 oktobar 2017 13:25    PDF Štampa El. pošta

KSCG_novi_logoSaopštenje sa sjednice Predsjedništva KSCG

 

Sjednica Predsjedništva Košarkaškog saveza Crne Gore održana je u petak, 6. oktobra 2017. godine u prostorijama saveza. Sjednicom je predsjedavao predsjednik KSCG - Milo Đukanović.

Predsjedništvo je kontatovalo da je 2017. najuspješnija godina naših reprezentativnih selekcija.

Na sjednici su usvojeni svi podnešeni izvještaji selektora. Predsjedništvo je ocijenilo da su sve reprezentacije ispunile očekivanja, osim ženske seniorske reprezentacije, a razlog za to je povreda najbolje igračice Jelene Dubljević. Iznad očekivanja je rezultat U20 muške reprezentacije koja je izborila opstanak u A diviziji, a posebno je naglašen veliki uspjeh kadetske muške reprezentacije koja je osvojila srebrnu medalju na Prvenstvu Evrope A divizije

Predsjedništvo je istaklo dobru i uspješnu organizaciju Prvenstva Evrope za kadete u Podgorici, koja je dobila sve pohvale od učesnika i FIBA predstavnika. 

Donoseći odluke za nastupajuću takmičarsku sezonu, Predsjedništvo je odredilo komesare liga, konstatovalo članove I A MCKL i I B MCKL, dok je za I A ŽCKL ostavljen kraći rok kako bi se liga, eventualno, popunila sa još nekim klubom. Usvojene su propozicije I A MCKL, a najvažnije izmjene u njima su: 

- igranje Super lige;

- pobjednik Plej Of-a popunjava ABA 1 ligu, a ostala popunjavanja ABA liga vrše se na osnovu plasmana u Super ligi;

- po prvi put će se statistika raditi po programu koji je osmišljen u Crnoj Gori.

Usvojen je izvještaj o radu Sudijske komisije.

Dogovoreno je da se Skupština KSCG održi do kraja 2017. godine

U vezi održavanja Memorijalnog turnira "Ljubo Jovanović", odlučeno je da se svake godine održava tokom septembra mjeseca, a organizatori turnira će se rotirati po sljedećem rasporedu:

- 2018. godine KK Budućnost Voli;

2019. godine KK Lovćen 1947;

2020. godine KK Sutjeska. 

FIBA Live scores