Veterani Crne Gore prvaci svijeta
Napisao Milos Pavicevic    nedjelja, 09 jul 2017 21:12    PDF Štampa El. pošta

viber_imageReprezentacija Crne Gore osvojila je titulu prvaka svijeta u konkurenciji veterana, za igrače preko 45 godina. Crnogorski vaterani savladali su u italijanskom Montekatiniju, u finalnom meču 14. Svjetskog prvenstva, selekciju Srbije 70:62. Do trofeja došli su sa maksimalnim učinkom - pobijedili su reprezentacije Mađarske (104:46), Italije (81:79), Litvanije (100:99), Brazila (85:71) i Češke (73:62).

Najefikasniji u pobjedničkoj selekciji bio je Nikola Bulatović sa 21, Zoran Nišavić je dodao 13, Predrag Doderović 12, a poen manje Goran Bošković.

Našoj reprezentaciji to je prva titula prvaka svijeta, nakon dvije bronzane medalje. Na šampionatima Evrope tri puta osvajali su trofej.

Reprezentacija Crne Gore na 14. Svjetskom prvenstvu u košarci za veterene u Montekatiniju nastupala je u sastavu: Radoje Božović, Zoran Nišavić, Vladan Ivanović, Igor Đaletić, Vojislav Kovač, Goran Bošković, Nikola Bulatović, Miomir M. Mugoša, Zoran Vujičić, Dragan Vukčević, Predrag Doderović, Milo Đukanović, Gavrilo Pajović, Zoran Marojević i trener Maksim Gegović.

 

FIBA Live scores