Uvodni dio priprema od 10. jula
Napisao Milos Pavicevic    četvrtak, 06 jul 2017 13:26    PDF Štampa El. pošta

Seniori_2016_pripreme_Podgorica_2Dio muške seniorske reprezentacije okupiće se u Podgorici, u ponedjeljak, 10. jula, 13 dana prije zvaničnog početka priprema. U dvorani sportskog kompleksa ''Verde'' u Podgorici radiće se na fizičkoj spremi. Samo petorica igrača neće biti na raspolaganju u tom, uvodnom dijelu priprema, a sa njima će raditi prvi pomoćnik selektora Bogdana Tanjevića - Boško Radović, Veljko Perović i kondicioni trener Radoman Šćekić.

Bosko_Radovic“Za taj dio priprema nećemo računati na Rajsa koji dolazi 21. jula, te Dubljevića, Todorovića, Bjelicu i Vučevića. Naš NBA as Nikola Vučević je javio da će biti uz selekciju u posljednjih pet dana rada u Podgorici, dakle od 15. jula”, objasnio je Boško Radović, prvi pomoćnik selektora Bogdana Tanjevića.

Seniori_2016_pripreme_Podgorica_1Radović je najavio kakav će program rada biti u uvodnom dijelu priprema za Eurobasket.

“U prvih pet dana radiće se gotovo isključivo na kondiciji, kako bi se selekcija uvela u rad nakon duže Ijetnje pauze, po programu našeg kondicionog trenera Šćekića. U narednih pet dana već ćemo se baviti košarkaškim elementima i podsjetiti se onih temeljnih stvari koje je selekcija zacrtala prošle godine u kvalifikacijama. Potom slijede dva dana pauze, pred zvanični početak priprema 23. jula”, kazao je Radović.

Reprezentacija se okuplja 23. jula i nakon medicinskih pregleda i konferencije za novinare putuje na Zlatibor, gdje će kao i prethodnih godina, odraditi najvažniji dio priprema.

Crna Gora će od 11. do 13. avgusta učestvovati na turniru u Beogradu na kojem će pored domaćina Srbije, igrati protiv Grčke, za 18, 19. i 20. planirani su dueli protiv Italije, Francuske i Belgije na turniru u Parizu, a posljednje provjere će imati na turniru u Istanbulu 24. i 25. gdje će rival pored domaćina Turske, biti selekcija Ukrajine.

Na širem spisku selektora Tanjevića, objavljenom u junu, su 32 igrača.

Prvi meč na Eurobasketu na programu je u petak, 1. septembra, protiv Španije u rumunskom Klužu.

 

FIBA Live scores