Na turniru u Podgorici 24 ekipe
Napisao Milos Pavicevic    petak, 30 jun 2017 11:48    PDF Štampa El. pošta

BASKET-3X3-PRESS-IGOR-ULAFIBasket 3na3 olimpjski je sport, već u Tokiju i organizatori su odlučili da ga što više popularišu u Crnoj Gori. Uz pomoć Svjetske košarkaške federacije (FIBA) i Košarkaškog saveza Crne Gore, u Njegoševom parku za vikend će se održati prvi turnir Quest nivoa.

- U Podgorici će učestvovati 24 ekipe koje će biti podijeljene u osam grupa. Po dvije najbolje iz svake grupe izboriće plasman u nokaut fazu. Za turnir u Baru kvalifikovaće se osam najboljih – kazao je ispred organizatora Milorad Šutulović.

Sistem kvalifikacija je zanimljiv i garantuje kvalitet na “Satelit” turniru koji se igra u Baru sredinom jula.

- Osim osam ekipa sa turnira u Podgorici, učešće na turniru u Baru obezbijedila je i ekipa JUNIT koja nam i pomaže u organizaciji ovog turnira. Ona je to pravo stekla kao najbolja ekipa u Crnoj Gori. Turnir u Baru je međunarodnog karaktera, dolazi još sedam ekipa iz inostranstva među kojima i najpoznatije iz ovog sporta EKOS ROMARI, DŽAKOVI, koje spadaju u rang najboljih i učestvuju na evropskim i svjetskim prvenstvima – dodao je ispred organizator Filip Patković.

U Baru će konkurencija biti žestoka, a pobjednika turnira očekuju novi izazovi.

- Pobjednik turnira u Baru koji je u rangu “satelit” ide na odmjeravanje snaga na višem nivou. Očekuje ga turnir “challenge” koji se igra u Ljubljani – zaključio je Šutulović.

U basketu 3X3 sezona traje do oktobra mjeseca, a turniri su podijeljeni u četiri nivoa – quest, satelit, challenger i masters koji predstavlja svjetsko prvenstvo.

Raspored takmičenja u Podgorici

 

FIBA Live scores