U subotu turnir u Njegošem parku u Podgorici
Napisao Milos Pavicevic    srijeda, 28 jun 2017 17:46    PDF Štampa El. pošta

35e72a9127a29a3cae94aca2e76b27e5_XLKvalifikacioni turnir za ''Satellite'' u Baru, pod okriljem Svjetske košarkaške federacije (FIBA), a koji se organizuje uz podršku Košarkaškog saveza Crne Gore, biće održan u subotu, 1. jula u podgoričkom Njegoševom parku.

Pobjednici turnira zaradiće novčanu nagradu od 500 eura, drugoplasirani će podijeliti 250, a oni će uz preostalih šest učesnika četvrtfinala izboriti prolaz na veliki internacionalni turnir, nivoa ''Satellite'' (turniri se rangiraju slično kao u tenisu: Quest, Satellite, Challenger, Masters), koji će 15. i 16. jula biti organizovan u Baru.

Osvajač turnira u našem lučkom gradu plasiraće se na Challenger u Ljubljani, koji okuplja neke od najboljih ekipa svijeta!

Oba turnira su priznata i licencirana od strane FIBA-e (drugi u Baru će biti održan na posebnoj podlozi) i igraće se sa posebnim loptama i po FIBA pravilima.

U petak, 30. juna u 11 sati u prostorijama Košarkaškog saveza Crne Gore biće održana konferencija za novianre na kojoj će organizator turnira ''3x3 Montenegro'' predstaviti ovaj spektakl u najavi.

Raspored takmičenja u Podgorici

 

FIBA Live scores