Rajs stiže na pripreme 21. jula
Napisao Milos Pavicevic    petak, 09 jun 2017 19:04    PDF Štampa El. pošta

161136896552275dbe1c393763992926_w640

Nakon vijesti koja se pojavila oko nastupa plejmejkera Tajrisa Rajsa u dresu reprezentacije Crne Gore na Evropskom prvenstvu, Košarkaški savez Crne Gore daje saopštenje za javnost.

Selektor Bogdan Tanjević obavio je telefonski razgovor sa Rajsom, tokom kojeg su razgovarali o planu priprema, kao i očekivanjima koja stručni štab ima od plejmejkera Barselone za nastup na predstojećem Eurobasketu.

460xRajs je u razgovoru ponovio sve što je selektoru Tanjeviću najavio u januaru ove godine, a to je da sa velikom željom dolazi na pripreme reprezentacije, te da očekuje da će opravdati očekivanja stručnog štaba i doprinijeti dobrom rezultatu Crne Gore na šampionatu koji se održava u Turskoj, Izraelu, Finskoj i Rumuniji.

Dogovoreno je da Rajs doputuje u Crnu Goru 21. jula, a dva dana kasnije planiran je početak priprema za treće učešće našeg državnog tima na smotri najboljih selekcija Evrope.

Rajs je razgovarao i sa kapitenom i centrom Valensije Bojanom Dubljevićem, što je još jedna potvrda velike želje jednog od najboljih plejmejkera u Evropi da doprinese da nastup naše reprezentacije na Eurobasketu bude uspješan.

Košarkaški savez Crne Gore demantuje da je Rajsu postavljen bilo kakav ultimatum u pogledu nastupa na Eurobasketu, već želimo da saopštimo da je plejmejker Barselone u svakom razgovoru sa stručnim štabom i saigračima, potvrdio da s nestrpljenjem očekuje predstojeći šampionat.

Na kraju, treba podsjetiti na izjavu Rajsa, koji je za Crnu Goru nastupao na Eurobasketu 2013. godine, a koji je početkom januara izjavio:

Eurobasket, Evroliga, ACB liga, želim da iskoristim svaku priliku. Izuzetno sam srećan u Barseloni, a želim samo da se nastavi kontinuitet igara. Tako ću biti još bolji.” – kazao je Rajs za katalonske medije početkom ove godine.

 

FIBA Live scores