Poraz seniorki od Srbije na Zlatiboru
Napisao Milos Pavicevic    srijeda, 17 maj 2017 19:16    PDF Štampa El. pošta

20170517_185817Ženska seniorska reprezentacija poražena je od Srbije 72:40 u prvom kontrolnom meču u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Češkoj, koje je na programu od 16. do 25. juna. Za izabranice Roberta Injigesa bila je to prva provjera nakon deset dana boravka na Zlatiboru gdje odrađuju najvažniju fazu priprema za četvrto uzastopno učešće na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta. Priliku su dobile sve igračice koje su bile na raspolaganju selektoru Injigesu, koji nije mogao da računa na Jelenu Dubljević, Anđeliku Danijel Robinson, Milicu Jovanović i Božicu Mujović. Drugi duel istih rivala na programu je u petak na Zlatiboru.

 

20170517_192948Srbija koja je nastupila bez Ane Dabović i Sonje Petrović, vodila je tokom čitavog meča protiv nekompletnog sastava naše reprezentacije i došla do ubjedljive pobjede u prvom kontrolnom meču na Zlatiboru, gdje se oba tima pripremaju za Eurobasket u Češkoj.

Selektor Roberto Injiges nije mogao da računa na Jelenu Dubljević i Anđeliku Danijel Robinson koje će od ponedjeljka početi da treniraju sa ostatkom nacionalnog tima, dok su zbog manjih povreda pošteđene Milica Jovanović i Božica Mujović.

- Ovo je prva utakmica u pripremnom periodu. Imali smo problema prethodnih dana zbog virusa i povreda, fizički napredujemo iz dana u dana i ovo je tek početak. Moramo da napredujemo u narednim mečevima i da podižemo nivo forme. Nijesam zadovoljan zbog grešaka koje smo pravili, ali ovo je tek prva utakmica. Ovo nije naš najbolji sastav i vjerujem da ćemo od naredne sedmice biti kompletni, kako bi uz naporan rad dostigli željeni nivo forme - kazao je Injiges nakon meča.

Reprezentacija na Zlatiboru boravi od 6. maja i odrađuje najvažniju fazu priprema za četvrto uzastopno učešće na Eurobasketu.

Crna Gora i Srbija novi međusobni duel odigraće u petak, a povratak naše reprezentacije u Podgoricu planiran je u subotu.

- Zadovoljna sam fizičkom spremom ekipe. Bilo je evidentno da nam nedostaje igre ''pet na pet'', ali akcenat je na tome da se upoznamo sa novim trenerom i njegovim zahtjevima. Imamo još dosta toga da radimo, a posebno zbog toga što nam nedostaju četiri igračice. Vjerujem da ćemo biti sve bolje i bolje iz utakmice u utakmicu kako bi bile spremne za Eurobasket. Zadovoljna sam kako radimo sa novim selektorom, evidentno je da je u pitanju veliki profesionalac koji zna kako treba da se radi da bi se ostvario željeni rezultat. Imamo dovoljno vremena da se uigramo, a kada nam se pridruže i četiri igračice koje nam trenutno nedostaju, vjerujem da ćemo dostići željeni nivo igre - kazala je kapiten Jelena Škerović.

 

FIBA Live scores