Crna Gora u grupi sa Španijom i Slovenijom
Napisao Milos Pavicevic    nedjelja, 07 maj 2017 13:15    PDF Štampa El. pošta

kosarka_zrijeb

Muška seniorska reprezentacija u kvalifikacijama za Svjetski kup koji će 2019. godine biti održan u Kini igraće u grupi A sa Španijom, Slovenijom i timom koji će ovog ljeta igrati pretkvalifikacije, odlučeno je žrijebom koji je održan u kineskom gradu Guangdžu. Tri prvoplasirane selekcije iz grupe izboriće plasman u drugu rundu kvalifikacija u kojoj će 24 selekcije biti podijeljene u četiri grupe iz kojih po tri najbolje idu na Svjetski kup. U evropskim kvalifikacijama učestvovaće 32 reprezentacije podijeljene u osam grupa, a po tri prvoplasirane idu u drugi krug kvalifikacija. Svjetski kup 2019. godine biće prvi na kojem će nastupiti 32 reprezentacije, a sa evropskog kontinenta vizu za planetarnu smotru košarke, izboriće 12 timova.

bj3ZrPcFyEiduaGSstdsYQNaša reprezentacija na žrijebu je bila u petom od osam šešira zajedno sa Njemačkom, Belgijom i Poljskom.

U kvalifikacijama će ukupno učestvovati 80 reprezentacije koje će biti podijeljene u četiri regije, a utakmice će se igrati u šest prozora u periodu od novembra 2017. do februara 2019. godine, po sistemu utakmica na domaćem i gostujućem terenu.

Crna Gora na startu kvalifikacija, 23. novembra dočekuje Španiju, a tri dana kasnije gostovaće timu koji kroz pretkvalifikacije izbori plasman u drugu rundu. U drugom prozoru, izabranici Bogdana Tanjevića će 23. februara naredne godine dočekati Sloveniju, tri dana kasnije gostuju Španiji, u posljednjem prozoru u prvom dijelu kvalifikacija dočekuju kvalifikanta 28. juna, a 1. jula gostuju selekciji Slovenije.

Tanjevic_objavljivanje_spiska_1“Dobra grupa, jaka i zanimljiva. Ponovo, sudbinski idemo na Španiju i to u prvom meču, baš kao i na šampionatu Evrope. Vidjećemo, imamo do tada jedno veoma važno takmićenje za nas. Više volim kada su momci zajedno, da ih ja pripremam, utanačim detalje, taktiku, rad i spremimo se dobro. U svakom slučaju, dosta će zavisti od toga koliku će minutažu igrači imati u klubovima, kakvu košarku igraju, u kojem intenzitetu. Ove godine se ne možemo pohvaliti da su igrači koji će igrati za reprezentaciju na Eurobasketu u najboljoj situaciji, kada govorimo o vremenu na parketu i ulogama u klubu”, kazao je selektor Bogdan Tanjević komentarišući ishod žrijeba.

Na šampionatu u Kini koje je na programu od 31. avgusta do 15. septembra 2019. godine po prvi pu će učestvovati 32 reprezentacije.

 

FIBA Live scores