Promovisan trofej EuroBasketa 2017
Napisao Milos Pavicevic    petak, 21 april 2017 16:16    PDF Štampa El. pošta

EUROBASKET-Podgorica_031Promocija trofeja EuroBasketa, koji će u septembru ove godine biti održan u Turskoj, Izraelu, Rumuniji i Finskoj održana je u Podgorici i to na mostu ''Milenijum'' i u Univerziteskom sportsko-kulturnom centru. Trofej će u sklopu turneje u organizaciji evropskog ogranka Svjetske košarkaške federacija (FIBA) biti prezentovan u svim državama koje će u septembru učestovovati na smotri najboljih evropskih selekcija, a Crna Gora je treća na spisku zemalja u kojoj su navijači i cjelokupna košarkaška javnost imali priliku da vide trofej i da ovjekovječe taj trenutak. Košarkaški savez Crne Gore će u subotu, 22. aprila sa početkom u 11 sati u prostorijama saveza, ul. 19. decembra br. 13 u Podgorici, organizovati konferenciju za novinare na kojoj će biti potpisan ugovor o saradnji sa Javnim servisom – Radio Televizijom Crne Gore (RTCG) i promovisan projekat ''Trophy tour EuroBasket 2017''.

EUROBASKET-Podgorica_037U sklopu promocije trofeja upriličen je program u sklopu kojeg su učestovali reprezentativci Suad Šehović, Sead Šehović, Petar Popović, Aleksa Ilić i Vasilije Baćović, kao i poznate ličnosti iz svijeta košarke, te budući košarkaški asovi.

EUROBASKET-Podgorica_008Na taj način, FIBA Evropa i Košarkaški savez Crne Gore dali su svoj doprinos ne samo u promociji najvažnijeg trofeja u evropskoj košarci, već i popularizaciji i promociji ''kraljice igara'' u našoj državi, te poslali lijepu sliku iz Podgorice koja će obići evropski kontinent.

Na početku programa na mostu ''Milenijum'' koji je zbog promocije trofeja EuroBasketa bio zatvoren za saobraćaj govorili su selektor Bogdan Tanjević i kapiten Suad Šehović.

Govori selektora Bogdana Tanjevića i kapitena Suada Šehovića na otvaranju programa

EUROBASKET-Podgorica_019EUROBASKET-Podgorica_067U sklopu manifestacije odigran je revijalni meč između dječaka koji su nosili dresove Crne Gore i Španije, a te dvije selekcije otvoriće takmičenje u grupi C, u kojoj su još domaćin Rumunija, Hrvatska, Češka i Mađarska.

“Drago mi je da se zahuktala euforija oko Eurobasketa. Mi jedva čekamo da počnemo da se spremamo, stvorili smo sjajnu atmosferu tokom kvalifikacija, da smo mogli da biramo, sigurno bismo izabrali da se šampionat održi prošle godine. Ne sumnjam, međutim, da ćemo se dobro spremiti, da ćemo na šampionatu odigrati najbolje što možemo. Nezahavlano je prognozirati, ali nadamo se i vjerujemo da možemo u drugi krug, u osminu finala, a možda i dalje'', rekao je reprezentativac Petar Popović. 

Devetorica igrača iz Crne Gore podizali su pehar namijenjen šampionu Evrope - Žarko Knežević (1973), Rajko Žižić (1975), Žarko Varajić (1977), Ratko Radovanović (1977), Zdravko Radulović (1989), Žarko Paspalj (1989), Nikola Bulatović (1997), Predrag Drobnjak (2001) i Vlado Šćepanović (2001) –osvajali su evropsko zlato sa SFR Jugoslavijom ili SR Jugoslavijom.

Šampion Evrope bio je i selektor Bogdan Tanjević i to sa reprezentacijom Italije, na prvenstvu u Francuskoj 1999. godine.

 

FIBA Live scores