Injiges predstavljen kao novi selektor
Napisao Milos Pavicevic    ponedjeljak, 27 februar 2017 22:20    PDF Štampa El. pošta

Roberto_Iniges_predstavljanje_7Novi selektor ženske seniorske reprezentacije, Španac Roberto Injiges kazao je da ima težak zadatak na Evropskom prvenstvu u Češkoj, ali da ga njegova težina motiviše da radi. On je na zvaničnoj promociji u prostorijama Košarkaškog saveza Crne Gore kazao da ne obećava rezultat, već samo rad. Predsjednik Udruženja košarkaških trenera Bogdan Tanjević kazao je da je trenerskoj organizaciji čast što je za selektora imenovan stručnjak sa izvanrednim rezultatima sa ženskim timovima.

Roberto_Iniges_predstavljanje_9"Nikada nijesam vodio selekciju, volim da kada završim klupsku sezonu ljeto koristim za odmor. Kada sam dobio ponudio da preuzmem crnogorsku selekciju vidio sam da Savez ima ambicije i ponosne ljude koji žele uspjeh. Poistovjetio sam se sa time i to je razlog zbog kojeg sam prihvatio ponudu", rekao je Injiges na konferenciji za novinare.

On je naglasio da ima ambicije da radi i da iz ekipe izvuče maksimum.

Roberto_Iniges_predstavljanje_11"Ukoliko to uspijem rezultat će doći. Skroman sam, ali i ambiciozan. Poznajem većinu igračica jako dobro, naročito one koje igraju u reprezentaciji. Neće biti velikih promjena, radiću da poboljšam ono što imamo i da nadogradimo ono što nedostaje. Želim da upoznam mlade igračice i pomognem ima da napreduju", rekao je trofejni španski stručnjak.

On je ponovio je da će njegov glavni zadatak biti da motiviše iskusnije igračice i iz izvuče maksimum.

"Moj zadatak biće da motivišem iskusnije igračice, koje imaju kvalitet. Angažovan sam za Eurobasket, nadam se da ćemo ostvriti dobar rezultat i pokušati da izborimo Svjetsko prvenstvo", kazao je Injiges.

Roberto_Iniges_predstavljanje_1On je, odgovarajući na pitanje da će Amerikanka Anđelika Robinson biti dio reprezentacije, kazao da će to zavisiti od njenog zdrastvenog stanja.

"Ona ima problema sa koljenima i ukoliko bude mogla da pomogne biće pozvana. Predstoji nam mjesec i po napornog rada i 6-7 utakmica na šampionatu. Ukoliko smatra da može da izdrži taj napor računaćemo na nju. Ukoliko ne tražićemo zamjenu", kazao je Injiges.

Roberto_Iniges_predstavljanje_3On je kazao da će u stručnom štabu biti Alberto Poceko, Goran Bošković i Zoran Kašćelan, kao i da će tim menadžer biti doskorašnja reprezentativka Aleksandra Vujović.

Početak priprema zakazan je za 6. maj, nakon čega će ekipa 15 dana trenirati na Zlatiboru. Planirano je učešće na turniru u Francuskoj, kao i dvomeči sa Slovenijom i Srbijom.

Roberto_Iniges_predstavljanje_10Predsjednik Udruženja košarkaških trenera Bogdan Tanjević kazao je da je trenerskoj organizaciji čast što je za selektora imenovan stručnjak sa izvanrednim rezultatima sa ženskim timovima.

"Imaće težak zadatak na klupi Crne Gore poslije Milatovića i Baletića, koji su postizali izvanredne rezultate", kazao je Tanjević.

Crna Gora će na Eurobasketu u Češkoj, od 16. do 25. juna, igrati u grupi sa Rusijom, Belgijom i Letonijom.

Injiges, koji je na klupi naslijedio Momira Milatovića, je treći selektor crnogorske reprezentacije.

Trener je ruskog kluba Nadežda Orenburg, učesnika Evrolige.  Od 2003. do 2012. bio je trener Valensije sa kojom je 2012. osvojio titulu prvaka Španije i trofej Evrolige.

Iniges je dvije godine bio na klupi Fenerbahčea, sa kojim je 2013. osvojio titulu prvaka Turske i dvije godine zaredom (2013. i 2014.) igrao finale Evrolige.

Za sjajne rezultate sa Fenerbahčeom dobio je nagradu za najboljeg trenera u Turskoj u sezoni 2013/14.

Sa ekipom Đirone, Iniges je 2015. po drugi put u karijeri bez poraza osvojio titulu prvaka Španije, nakon čega je preuzeo klupu ruskog kluba Nadežda Orenburg, koji je prošle sezone igrao u finalu Evrolige u kojem je poražen od Ekaterinburga.

Agencija MINA

 

FIBA Live scores