Đukanović ostaje na čelu saveza
Napisao Milos Pavicevic    petak, 27 januar 2017 15:30    PDF Štampa El. pošta

Izborna_skupstina_KSCG07Dosadašnji predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore Milo Đukanović i u narednom mandatu obavljaće tu funkciju, odlučeno je na izbornoj i redovnoj sjednici Skupštine koja je održana u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru u Podgorici. Đukanović, koji je na čelu saveza od 24. februara 2011. godine, dobio je jednoglasnu podršku prisutnih delegata za novi petogodišnji mandat. Sjednici su prisustvovala 74 od ukupno 100 delegata. Na sjednici su izabrani i članovi Predsjedništva i Nadzornog odbora, te usvojene izmjene i dopune normativnih akata. Po završetku sjednice Skupštine, održana je i konstitutivna sjednica novog saziva Predsjedništva, na kojoj su imenovani članovi Izvršnog odbora i Disciplinske komisije.

Izborna_skupstina_KSCGMilo Đukanović koji je na čelu saveza od 24. februara 2011. godine, kada je na toj  funkciji naslijedio Igora Lukšića, dobio je jednoglasnu podršku prisutnih delegata da i u narednom mandatu obavlja pomenutu funkciju. Đukanović je bio i jedini kandidat za predsjednika saveza.

Zahvaljujući se delegatima na podršci, uz osvrt na rezultate u proteklom mandatu, Đukanović je istakao da će kontinuitet dobrih rezultata reprezentativnih selekcija i nastojanje da svi nacionalni timovi zadrže status člana A divizije, uz snaženje baze i stvaranje uslove za bavljenje košarkom za što veći broj djece, te dalje jačanje stručnog rada u svim centrima, biti u fokusu saveza u narednom periodu.

Izborna_skupstina_KSCG11Đukanović je istakao da će od izuzetnog značaja biti i rad sa mlađim selekcijama, uz želju da se ožive košarkaški centri u kojima postoji ženska košarka, a s obzirom na to da predstoji smjena generacija.

Izborna_skupstina_KSCG15Na sjednici su imenovani članovi Predsjedništva, u kojem su pored Đukanovića, kao i u prethodnom sazivu Veselin Barović, Želimir Cerović, Danilo Mitrović, Nebojša Milošević, Zoran Vujičić i Dragan Tomić, dok su novi članovi tog tijela Dragan Bokan, Rafet Husović, Zoran Piperović, Petar Smolović, Đorđije Goranović i Željka Ratković.

Za članove Nadzornog odbora imenovani su Vladimir Kavarić kao predsjednik, te Andro Drecun i Marko Vukašević kao članovi.

Na sjednici Skupštine je usvojen izvještaj Nadzornog odbora za 2015. godinu, te izmjene i dopune Statuta, Registracionog i Disciplinskog pravilnika.

Predsjednistvo

Po završetku sjednice Skupštine, održana je i konstitutivna sjednica novog saziva Predsjedništva, na kojoj je za predsjednika Izvršnog odbora imenovan Veselin Barović koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu.

Predsjedništvo je dalo saglasnost na prijedlog Barovića da članovi IO KSCG budu još Sreten Đikanović, Igor Popović i Slobodan Popović, a naknadno će biti predložen peti član tog tijela.

Za predsjednika Disciplinske komisije, Predsjedništvo je imenovalo Zorana Piperovića, dok su članovi Svetislav Bakić i Zoran Vujičić.

 

FIBA Live scores