Novi projekat ''500 lopti za buduće asove''
Napisao Milos Pavicevic    četvrtak, 26 januar 2017 18:18    PDF Štampa El. pošta

IDEA_2017_2Lanac prodavnica IDEA pokrenuo je novi projekat „500 lopti za buduće asove“, u okviru kojeg će osnovnim školama u Crnoj Gori podijeliti 500 originalnih košarkaških lopti. Ovaj društveno-odgovorni projekat IDEA realizuje sa Košarkaškim savezom Crne  Gore i Ministarstvom prosvjete, kako bi dodatno promovisali sport i zdrave stilove života među mladima.

Projekat se sprovodi preko online aplikacije www.idea.co.me/500lopti, na kojoj Facebook korisnici mogu da glasaju za jednu od 163 osnovne škole u Crnoj Gori. Škole koje dobiju najviše glasova osvajaju lopte.

IDEA_2017_3Procedura je jednostavna – svi koji žele da glasaju prvo treba da posjete IDEIN sajt, prijave se na aplikaciju preko svog Facebook profila i daju glas svojoj školi. To mogu da urade jednom dnevno, a škola će dobiti dodatne poene ako korisnik unese broj Pika kartice ili link aplikacije podijeli na svom FB profilu. Na ovaj način IDEA je povezala dvije stvari koje vole djeca – internet i igru, zbog čega očekuju veliko interesovanje.

“Kao ponosni sponzori Košarkaškog saveza, IDEA želi da pomogne u stvaranju budućih asova i podrži razvoj sporta. Želimo da zajedno gradimo sportsku budućnost, podstičemo zdrave stilove živote, fer plej i pomognemo da naši budući asovi ostvare svoje snove. Društveno odgovorno poslovanje je jedan od prioriteta kompanije i svakako da će ovaj projekat doprinijeti da dodatno doprinesemo zajednici u kojoj poslujemo,” saopštila je povodom početka projekta direktorica marketinga kompanije Mercator-CG Jelena Doderović.

IDEA_2017_5Projekat počinje 30. januara i traje do 28. februara, a lopte dobijaju škole koje osvoje najviše glasova. Pobjednička škola dobija 50 lopti, sljedećih 30 dobiće po 10 lopti, a škole koje po broju glasova budu rangirane od 31 do 61 mjesta po 5 lopti. Da bi škola bila dobitnik mora imati minimum 100 glasova.

„Košarkaški Savez Crne Gore sa zadovoljstvom podržava sve akcije koje imaju veze sa košarkom. Ovaj put smo se posvetili djeci u osnovnim školama, a želja nam da je jednog dana i djeca u vrtićima zaigraju košarku,“ rekao je generalni sekretar KSCG Petar Popović.

Ministarstvo prosvjete pobrinuće se da sve škole budu obavještene o projektu i pravilima glasanja.

„Primjetno je da su naša djeca manje fizički aktivna, što uzrokuje brojne probleme. Ova akcija doprinjeće njihovom zdravom razvoju i nadam se da ćemo zajedno sa IDEOM nastaviti da realizujemo slične uspješne akcije,“ poručila je direktorica Direktorata za predškolsko I osnovno obrazovanje Arijana Nikolić.

IDEA je prošle godine takođe poklonila 500 košarkaških lopti. U saradnji sa KSCG, organizovala je takmičenje za lokalne timove IDEA Lige mladih i u sedam gradova okupila preko 2. 000 mladih košarkaških talenata.

 

FIBA Live scores