Mlađe selekcije na pripremama u Podgorici
Napisao Milos Pavicevic    srijeda, 04 januar 2017 17:13    PDF Štampa El. pošta

a014

Mlađe reprezentativne selekcije u Podgorici odrađuju mini pripreme kao početak uigravanja za takmičenja koja ih očekuju ovog ljeta. U kompleksu ''Verde'' sjajne uslove za rad imaju mlada, juniorska i kadetska selekcija koje će nastupiti na šampionatima Evrope, kao i pioniri koji će tradicionalno, učestvovati na nezvaničnom prvenstvu Evrope za igrače do 14 godina – turniru u Sloveniji. Sve reprezezentacije na mini pripremama će ostati do subote, a selektori mlade, juniorske, kadetske i pionirske selekcije – Dušan Dubljević, Nebojša Bogavac, Mladen Ostojić i Zoran Marojević imaće priliku da se uvjere u kvalitete igrača iz domaćih klubova koji će konkurisati za mjesto u nacionalnom timu.

a004Crna Gora će ovog ljeta, po prvi put od obnove državnosti, imati sve mlađe reprezentativne selekcije u elitnom rangu evropske košarke, što je dodatna obaveza za sve nacionalne timove da se pripreme na najbolji način kako bi zadržali taj status.

Mlada reprezentacija će na Evropskom prvenstvu u Grčkoj igrati u grupi B sa Islandom, Francuskom i Turskom.

a017- Ovu generaciju igrača očekuje nastup na Evropskom prvenstvu u Grčkoj i suvišno je govoriti koliko je jaka konkurencija na tom takmičenju. Na okupu su samo igrači iz domaćih klubova, jer ovog puta nijesmo pozivali one koji nastupaju u inostranstvu. U prilici smo da se uvjerimo u njihov kvalitet i da steknemo uvid u potencijal koji imamo u ovom uzrastu. Momci rade veoma dobro, forma je na korektnom nivou, ali naravno da to mora da bude na višem nivou za samo prvenstvo s obzirom na to kakav je kvalitet protivnika – kazao je selektor mlade reprezentacije Dušan Dubljević.

a012I juniori su kao i mlada selekcija sa maksimalnim učinkom osvojili zlatnu medalju na šampionatu Evrope B divizije, a sada čekaju protivnike na Evropskom prvenstvu, s obzirom na to da je prošlogodišnji šampionat u uzrastu igrača do 18 godina održan u decembru umjesto tokom ljeta.

a011- Na mini pripremama su samo igrači koji su u domaćim klubovima, a nedostaju oni koji nastupaju u Italiji, Španiji i Srbiji i na koje svakako računamo za glavne pripreme za Evropsko prvenstvo. Ovo je prilika da se uvjerimo u kvalitete najboljih juniora koji nastupaju u domaćim klubovima, a vjerujem da će oni koji dolaze iz inostranih klubova, dati dodatni kvalitet ovoj generaciji igrača. Svi treneri bi bili srećni da u timu imaju tri-četiri igrača koji mogu da iznesu teret prvenstva, ali imamo malu bazu i uz naporan rad moramo da pokušamo da dostignemo željeni nivo forme koji će nam dati nadu da možemo da opstanemo u elitnom rangu evropske košarke – kazao je selektor juniorske reprezentacije Nebojša Bogavac.

a010Nakon plasmana među osam najboljih u Evropi prošlog ljeta, kadetsku selekciju očekuje nastup na Evropskom prvenstvu čiji domaćin će biti Podgorica, što je dodatna obaveza za ekipu koju sa klupe predvodi selektor Mladen Ostojić. Rivali u preliminarnoj fazi su Španija, Švedska i Letonija.

- Izborili smo opstanak u elitnom rangu evropske košarke i imamo veliki motiv da ostanemo u tom društvu, uz dodatnu obavezu koju imamo zbog činjenice da smo domaćini šampionata u Podgorici ovog ljeta. Tokom pet dana mini priprema u Podgorici želimo da se uvjerimo u kvalitet dvije grupe igrača koji će konkurisati za mjesto u timu za Evropsko prvenstvo. Potrebno je da prvo vidimo sastave i kvalitet drugih reprezentacija iz regiona kako bi mogli da govorimo o našim ambicijama. Imamo talentovanih igrača i u ovoj generaciji, kao i pojedinaca koji nastupaju u velikim evropskim klubovima, tako da vjerujemo da ćemo sastaviti dobar spisak od 16 igrača koji će se pripremati za Evropsko prvenstvo – kazao je selektor kadetske reprezentacije Mladen Ostojić.

Spisak mlade reprezentacije za mini pripreme u Podgorici

Spisak juniorske reprezentacije za mini pripreme u Podgorici

Spisak kadetske reprezentacije za mini pripreme u Podgorici

Spisak pionirske reprezentacije za mini pripreme u Podgorici

 

FIBA Live scores