Iniguez novi selektor Crne Gore
Napisao Milos Pavicevic    petak, 30 decembar 2016 15:45    PDF Štampa El. pošta

dS-NUr5tTkuj61QdnaJA5Q

Košarkaški savez Crne Gore dogovorio je saradnju sa španskim stručnjakom Robertom Iniguezom koji će sa klupe predvoditi žensku seniorsku reprezentaciju na Evropskom prvenstvu koje će naredne godine biti održano u Češkoj. Iniguez će na klupi naslijediti Momira Milatovića i treći je selektor naše reprezentacije nakon obnove državnosti. Crna Gora narednog ljeta će četvrti put nastupiti na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Iniguez je trener ruskog kluba Nadežda Orenburg koji ove sezone sa velikim uspjehom predvodi u Evroligi u kojoj njegov tim trenutno ima učinak od pet pobjeda nakon šest odigranih mečeva, a treći je u nacionalnom prvenstvu sa devet pobjeda i dva poraza.

image_2Četrdesetdevetogodišnji stručnjak iz Vitorije, od 2003. do 2012. je bio trener Valensije sa kojom je 2012. osvojio titulu prvaka Španije i trofej Evrolige. Iniguez je potom dvije godine bio na klupi Fenerbahčea, sa kojim je 2013. osvojio titulu prvaka Turske i dvije godine zaredom (2013. i 2014.) igrao finale Evrolige. Za sjajne rezultate sa Fenerbahčeom dobio je nagradu za najboljeg trenera u Turskoj u sezoni 2013/14.

Sa ekipom Đirone, Iniguez je 2015. po drugi put u karijeri bez poraza osvojio titulu prvaka Španije, nakon čega je preuzeo klupu ruskog kluba Nadežda Orenburg, koji je prošle sezone igrao u finalu Evrolige u kojem je poražen od Ekaterinburga.

 

FIBA Live scores