Mlađe reprezentacije dobile protivnike
Napisao Milos Pavicevic    subota, 10 decembar 2016 15:50    PDF Štampa El. pošta

KSCG_novi_logoMlada reprezentacija na Evropskom prvenstvu na Kritu (Grčka) naredne godine igraće u grupi B sa Francuskom, Turskom i Islandom, odlučeno je žrijebom koji je obavljen u Pragu. Žrijebom u glavnom gradu Češke, odlučeno je da će kadetska selekcija na šampionatu Evrope koji će se održati u Podgorici, igrati u grupi D sa Španijom, Švedskom i Letonijom. Žrijeb za juniore biće održan poslije Evropskog prvenstva koje se od 16. do 22. decembra održava u turskom Samsunu. Crna Gora naredne godine će imati sve tri selekcije u elitnom rangu evropske košarke, nakon što su mlada i juniorska reprezentacija ovog ljeta sa maksimalnim učinkom osvojile zlatne medalje na šampionatima Evrope B divizije.

Na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina koje se od 15. do 23. jula održava na grčkom ostrvu Krit, reprezentacije će biti podijeljene u četiri grupe sa po četiri tima.

Crna Gora je voljom žrijeba u Pragu svrstana u grupu B u kojoj su još Francuska, Turska i Island. U eliminacionu rundu plasiraće se sve selekcije, a u osmini finala će igrati prvoplasirani protiv četvrtoplasiranih, odnosno drugoplasirani protiv trećeplasiranih timova iz grupa.

Sastav grupa na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina

Podgorica će od 11. do 19. avgusta ugostiti najbolje kadete Evrope, a naša reprezentacija za što bolju poziciju za osminu finala, boriće se u grupi D u kojoj će rivali biti Španija, Švedska i Letonija.

U eliminacionu rundu plasiraće se sve selekcije, a u osmini finala će igrati prvoplasirani protiv četvrtoplasiranih, odnosno drugoplasirani protiv trećeplasiranih timova iz grupa.

Sastav grupa na Evropskom prvenstvu za igrače do 16 godina

Žrijeb za juniore biće održan poslije Evropskog prvenstva koje se od 16. do 22. decebra održava u turskom Samsunu.

 

FIBA Live scores