Protivnici Rusija, Letonija i Belgija
Napisao Milos Pavicevic    petak, 09 decembar 2016 17:03    PDF Štampa El. pošta

KSCG1

Ženska seniorska reprezentacija na Evropskom prvenstvu u Češkoj u junu naredne godine igraće u grupi D sa Rusijom, Letonijom i Belgijom, odlučeno je žrijebom koji je obavljen u gradu koji će ugostiti 16 najboljih selekcija Starog kontinenta. Naša reprezentacija plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta izborila je kao drugoplasirana u kvalifikacionoj grupi i četvrti put će nastupiti na Eurobasketu, nakon učešća na šampionatima u Poljskoj, Francuskoj i Mađarskoj i Rumuniji.

''Crvene'' su žrijeb dočekale iz drugog šešira, a za protivnike su dobile Rusiju iz prvog, Letoniju iz trećeg i Belgiju iz šešira u kojem su bile selekcija sa najslabijim koeficijentom na listi FIBA.

Crna_Gora_-Italija_4Naša reprezentacija će na startu, 16. juna igrati protiv Belgije, dan kasnije protivnik će biti Letonija, a nakon slobodnog dana, 19. juna snage će odmjeriti protiv Rusije.

Reprezentacije su podijeljene u četiri grupe – pobjednici grupa izboriće direktan plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani timovi u međusobnim duelima, odlučiti preostala četiri putnika među osam najboljih.

Naša reprezentacija ukršta sa grupom C u kojoj su FrancuskaSrbijaGrčkaSlovenija.

- Očekuje nas četvrti nastup na šampionatima Evrope i naučili smo dosta iz prethodna tri nastupa. Znamo da moramo da podižemo formu iz utakmice u utakmicu i da gradimo neki svoj stil igre kao što je to bio slučaj u posljednjem kvalifikacionom duelu protiv Italije. Najvažnije je da se dobro spremimo i da idemo korak po korak – kazala je nakon žrijeba Jelena Dubljević.

U grupi A su Španija, Ukrajina, Češka i Mađarska, a ta grupa ukršta sa grupom B u kojoj će protivnici biti Turska, Bjelorusija, Slovačka i Italija.

- Bez obzira na ishod žrijeba, moramo da budemo svjesne činjenice da će svih 16 reprezentacija doći sa najjačim sastavime koje imaju i sa velikim motivom da se predstave u najboljem svjetlu. Imamo iskustvo igranja protiv Rusije, a manje sa Belgijom i Letonijom. Ukoliko se pripremimo kvalitetno i budemo na potrebnom nivou u svim mečevima, a uz to budemo kompletne i zdrave, možemo da igramo protiv bilo kkojeg protivnika – kazala je Milica Jovanović.

Evropsko prvenstvo na programu je od 16. do 25. juna 2017. godine u Češkoj.

Žrijebu u Pragu prisustvovao je generalni sekretar Košarkaškog saveza Crne Gore Petar Popović.

 

FIBA Live scores