Milatović: Djevojke su napravile podvig
Napisao Milos Pavicevic    srijeda, 23 novembar 2016 19:32    PDF Štampa El. pošta

Crna_Gora_-Italija_5

Duel protiv Italije je bio očekivano težak jer su djevojke bile pod imperativom pobjede, ali su sjajno odradile posao, naročito u odbrani i zasluženo došle do pobjede koja vodi na Eurobasket u Češkoj naredne godine, kazao je selektor Momir Milatović nakon trijumfa (66:57) u posljednjem kolu kvalifikacija. Milatović je kazao da su djevojke pokazale da su heroine, a da su mlađe igračice dale svoj doprinos i pokazale da crnogorska ženska košarka, ne treba da brine za budućnost. Nakon završetka kvalifikacija, Milatović je istakao da još ne zna da li će predvoditi nacionalni tim na Eurobasketu u Češkoj, zbog klupskog angažmana koji ima u Kini, ali da je bez obzira na to, jasno da Jelena Škerović i saigračice imaju kvalitet za velike stvari na četvrtom nastupu na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

- Očekivano težak meč i to se vidjelo već u prvoj četvrtini jer su igračice bile pod velikim pritiskom. Poslije loše februarske akcije kada smo bili u krizi, bili smo pod imperativom i nije bilo lako igrati protiv Italije u takvim okolnostima, kada je pobjeda jedini put do ostvarenja cilja. Na prvom tajm-autu rekao sam djevojkama da ne treba da osjećaju pritisak i da igramo dobru odbranu, što će sigurno donijeti rezultat na kraju. Bilo je važno da zadržimo visok ritam u odbrani, a napad je morao da proradi u nastavku. Zasluženo smo došli do pobjede i djevojke su napravile podvig jer su četvrti put na smotri najboljih u Evropi – kazao je Milatović.

Crna_Gora_-Italija_10Nakon završetka kvalifikacija, Milatović je istakao da još ne zna da li će predvoditi nacionalni tim na Eurobasketu u Češkoj, zbog klupskog angažmana koji ima u Kini.

- Za mene je ovo poseban rezultat jer sam dobio angažman u Kini i dobio sam dozvolu od kluba da vodim reprezentaciju u ovoj akciji, a u decembru ću razgovarati sa njima kako bi dogovorili moje učešće na Evropskom prvenstvu u Češkoj. Moja želja je da vodim ovu reprezentaciju i u Češkoj naredne godine, ali i ako ne budem sa njima, jasno je da su već pokazale da su heroine i da mlađe igračice koje su dale svoj doprinos, pokazuju da ženska košarka ne treba da brine za budućnost. Teško je praviti ovakve rezultate u zemlji koja ima 40 registrovanih igračica, ali uspjeli smo i ovo je podvig – kazao je Milatović.

Jedna od mlađih igračica koje su dale izuzetan doprinos u velikoj pobjedi bila je Jelena Vučetić koja je meč završila sa devet poena, a sjajan posao odradila je i u odbrani.

- Velika je stvar što smo se četvrti put plasirale na Evropsko prvenstvo. Odigrale smo dobro u odbrani što je bio dogovor prije meča, a iz takve igre u odbrani, došle smo do dobrog izdanja u napadu. Čestitke timu i stručnom štabu, ovo je veliki uspjeh i presrećne smo zbog ostvarenog rezultata – kazala je Vučetić.

 

FIBA Live scores