Crna Gora u grupi sa Španijom i Hrvatskom
Napisao Milos Pavicevic    utorak, 22 novembar 2016 17:36    PDF Štampa El. pošta

axdavshw_kKw0c-_1MJHngMuška seniorska reprezentacija na Evropskom prvenstvu naredne godine igraće u C grupi sa Rumunijom, Hrvatskom, Češkom, Španijom i Mađarskom, odlučeno je žrijebom u Istanbulu. Domaćin grupe C biće Rumunija, odnosno grad Kluž, a četiri prvoplasirane selekcije izboriće plasman u osminu finala. Prvi utisak nakon žrijeba je da su izabranici Bogdana Tanjevića dobro prošli, s obzirom na to da je želja bila da se izbjegnu Italija i Grčka iz drugog, kao i Rusija iz četvrtog šešira. ''Crveni'' će na startu šampionata, 1. septembra igrati protiv Španije, dan kasnije protivnik je Mađarska, 4. septembra na programu je duel protiv Hrvatske, a 5. i 7. septembra slijede okršaji protiv Češke i Rumunije. Za našu reprezentaciju biće to treće učešće na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, nakon eliminacije u grupnoj fazi u Litvaniji 2011. i u Sloveniji dvije godine kasnije.

Crna_Gora_-_Slovacka_17- Kao što sam rekao i uoči žrijeba svaka grupa je dobra ako se dobro spremimo. Najvažnije je da na okupljanju i pripremama budu svi igrači koji su na spisku i da pripreme odradimo kao i ovog ljeta. Moram da kažem da smo zadovoljni grupom koju smo dobili, iako su sve grupe jake i na šampionatu su sjajni timovi. Vjerujem da će igrati ostvariti napredak tokom klupske sezone i da će još bolji nego ovog ljeta, da dođu na pripreme nacionalnog tima. Prvi meč na prvenstvu igramo protiv Španije i to je duel u kojem ćemo pokušati da se predstavimo u najboljem izdanju i da probamo da iznenadimo. Za nas su svi mečevi u grupi odlučujući i nećemo se predati unaprijed nijednom protivniku. Naravno da postoje protivnici koji su na papiru jači od nas, ali to je jedna utakmica i mogući su svi ishodi. Vjerujem u kvalitet pojedinaca koje imamo, ali i kolektiva koji je najvažniji. Uz iskustvo od ove godine, kao i maksimalno zalaganje tokom priprema koje očekujem, te zajedništvo koje je evidentno i veliku želju koju imaju svi momci, možemo da se nadamo dobrom rezultatu – kazao je selektor Tanjević koji je prisustvovao žrijebu u Istanbulu.

Crna_Gora_-_Slovacka_15RASPORED CRNE GORE U GRUPI C

Četiri ekipe plasiraće se u osminu finala, a grupa C ukršta sa grupom D u kojoj su Srbija, Velika Britanija, Rusija, Letonija, Turska i Belgija.

Evropsko prvenstvo igraće se naredne godine od 31. avgusta do 17. septembra, i to u četiri zemlje - Turskoj, Finskoj, Izraelu i Rumuniji.

Četiri domaćina imala su pravo da izaberu po jedan tim sa kojim će igrati u grupi. Rumunija je izabrala Mađarsku, u grupi C koja je dopala našoj reprezentaciji.

Ni sa jednim od rivala iz grupe C, Crna Gora nije igrala takmičarski meč do sada.

Grupa A: Poljska, Grčka, Francuska, Finska, Island, Slovenija

Grupa B: Ukrajina, Izrael, Litvanija, Gruzija, Italija, Njemačka

Grupa C: Hrvatska, Češka, Španija, Crna Gora, Rumunija, Mađarska

Grupa D: Velika Britanija, Rusija, Srbija, Letonija, Turska, Belgija

 

FIBA Live scores