Crna Gora na žrijebu u petom šeširu
Napisao Milos Pavicevic    nedjelja, 20 novembar 2016 20:37    PDF Štampa El. pošta

Crna_Gora_-_Gruzija_10Muška seniorska reprezentacija žrijeb za Evropsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Turskoj, Izraelu, Rumuniji i Finskoj, očekuje iz petog šešira, saopšteno je iz Svjetske košarkaške reprezentacije (FIBA). Šampionat je na programu od 31. avgusta do 17. septembra, a dva dana uoči žrijeba, FIBA je objavila sastave šest šešira. Žrijeb je na programu u utorak u 16 sati u Istanbulu, a prisustvovaće mu selektor Bogdan Tanjević. Prema propozicijama, četiri domaćina imala su pravo da izaberu po jedan tim sa kojim će igrati u grupi - Finska je izabrala Island, Izrael Litvaniju, Rumunija Mađarsku, a Turska Rusiju.

Naša reprezentacija je kao drugoplasirana u kvalifikacionoj grupi izborila treće učešće na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, nakon nastupa na šampionatima u Litvaniji 2011. i dvije godine kasnije u Sloveniji, na kojima je eliminasana nakon grupne faze.

Crveni” su u posljednjem kolu kvalifikacija izgubili od Gruzije u Baru i time joj prepustili prvo mjesto u grupi F.

Gruzija koju sa klupe predvodi trener Budućnost Volija Ilijas Zuros zahvaljujući toj pobjedi i prvoj poziciji u grupi, završila je u četvrtom šeširu.

Žrijebom će reprezentacije biti podijeljene u četiri grupe sa po šest timova, a po četiri prvoplasirane izboriće plasman u osminu finala.

Žrijeb se može pratiti uživo na sljedećem LINKU.

Prvi šešir: Španija, Litvanija, Francuska, Srbija.

Drugi šešir: Grčka, Italija, Češka, Letonija.

Treći šešir: Hrvatska, Izrael, Turska, Finska.

Četvrti šešir: Rusija, Slovenija, Mađarska, Gruzija.

Peti šešir: Njemačka, Belgija, Poljska, Crna Gora.

Šesti šešir: Island, Velika Britanija, Ukrajina, Rumunija.

 

FIBA Live scores