Projekat KSCG i IDEA - karavan ''Lopta za buduće asove''
Napisao Milos Pavicevic    ponedjeljak, 03 oktobar 2016 14:55    PDF Štampa El. pošta

DSC_0177Košarkaški savez Crne Gore zajedno sa FIBA i IDEA-om vrši promociju IDEA Lige mladih akcijom pod nazivom ''Lopte za buduće asove'' u okviru koje će podijeliti preko 500 košarkaških lopti u sedam crnogorskih gradova.

DSC_0199Takmičenje mlađih kategorija egzistira preko 20 godina tako što se u tri regije Crne Gore (Sjevernoj, Srednjoj i Južnoj) kroz liga sistem takmiče mlađi pioniri/ke, pioniri/ke, kadeti/kinje, juniori/ke. Projekat je namijenjen svim timovima koji se takmiče u IDEA Ligi mladih, a prvi koje je projekat-karavan posjetio bili su klubovi iz Pljevalja i Žabljaka prošlog petka.

Oni su se nadmetali u mini štafeti, slobodnim bacanjima i šutiranju trojki, a najbolji u navedenim takmičenjima dobili su vaučer u iznosu od 50 eura kao i poklon kesu K plus proizvoda. Osvajači nagrada po kategorijama i takmičenjima su sljedeći:

DSC_0266- Mini štafeta: mlađi pioniri KK Pljevlja

- Slobodna bacanja: pioniri KK Pljevlja

- Šutiranje trojki: kadeti KK Durmitor

- Šutiranje trojki: juniori KK Rudar

“Naše partnerstvo sa KSCG pokazalo se kao sjajna IDEjA i karavan „Lopte za buduće asove“ je nadogradnja naše zajedničke misije da pomognemo mlade snage, koje će sjutra braniti boje Crne Gore i sve nas učiniti ponosnim. Sjajna atmosfera u Pljevljima i zadovoljstvo igrača iz lokalnih timova, potvrdili su da smo na pravom putu“ - saopšteno je iz IDEE povodom početka projekta.

DSC_0247Priliku da osvoje nove lopte imaće i timovi iz Bijelog Polja, Nikšića, Budve, Herceg Novog, Bara i Podgorice, koje će košarkaški karavan posjetiti u narednih mjesec i po.

“Samo ove sezone 164 ekipe igraće u ovom takmičenju što nam daje za pravo da kažemo da je to najmasovnije ligaško takmičenje mlađih kategorija u Crnoj Gori. Imajući u vidu da je pomoć potrebna mnogim klubovima, Košarkaški savez Crne Gore je našao partnere u FIBA i IDEA lancu prodavnica da se pomognu siromašni i podrže najbolji kako bi se magična igra pod koševima dalje širila i razvijala kod mladih u Crnoj Gori“ saopšteno je iz KSCG.

Košarkaški savez Crne Gore i IDEA potpisali su ugovor o trogodišnjem sponzorstvu. Pored karavana, planiraju i druge zajedničke projekte, kojim će nastaviti da podržavaju buduće asove, promovišu košarku i zdrave stilove života.

 

FIBA Live scores